DONA'M NOM DE DONA

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març, les regidories d’Igualtat i Participació Ciutadana del nostre Ajuntament han unit esforços per tal de celebrar la jornada batejant, amb nom de dona, la plaça compresa entre els carrers Mossèn Manyé, Montserrat Roig, Pompeu Fabra i Miquel Martí i Pol. Així, s’ha ideat un petit procés participatiu online a través del qual la ciutadania morellenca —major de 16 anys— podrà triar entre tres opcions a l’hora de posar nom a l’espai.

Les tres propostes són Teresa Pàmies, Maria-Mercè Marçal i Caterina Albert, tres grans escriptores de la literatura catalana. D’aquesta manera, es manté una coherència amb la resta de carrers de l’entorn, també vinculats a la literatura, i s’aposta per un nom femení, ja que actualment el nostre poble només té dos carrers amb nom de dona. El termini per poder votar per un d’aquests noms començarà dilluns dia 1 i finalitzarà diumenge 7 de març, de manera que el dia 8 es farà públic el nom guanyador.

A més, durant la setmana del 8 de març, una il·lustradora realitzarà un mural relacionat amb les dones i la literatura catalana als murs que delimiten la pista esportiva de la plaça.